Sønderborg fremskynder vindmøllepark

Planerne om omstridte vindmøller på land er udskudt. I stedet skal en havvindmøllepark ud for Nordals gøre kommunen mere miljøvenlig.

25-50 kystnære havvindmøller skal sikre Sønderborg miljøvenlig energi i fremtiden.

Sådan lyder budskabet fra borgmester Erik Lauritzen (S), der nu vil sætte en miljøundersøgelse af området Lillegrund ud for Nordals i gang.

Hvis kommunens plan om at reducere CO2 forbruget med 50 % om 6 år skal realiseres, er vindmøllerne nemlig nødvendige:

-Vi har brug for vindenergi for at nå vores mål. Og vi vil ikke sidde på hænderne. Formanden for Sønderborg Forsyning og jeg har aftalt, at forsyningsselskabet nu går i gang med at undersøge alle muligheder for, at kommunen og andre parter i fællesskab kan virkeliggøre det kystnære vindmølleprojekt, oplyser borgmesteren i en pressemeddelelse.

Kæmpevindmøller på land har tidligere været til diskussion blandt både politikerne og borgerne. Erik Lauritzen satte også selv en stopper for kommunens planer om flere kæmpe vindmøller på land i juni 2013.

Her vil kommunen ikke gøre noget, før der kommer en sundhedsvurdering fra sundhedsministeren. Men når det kommer til havvindmøller, vil Erik Lauritzen ikke vente:

- Vi skal i gang, og vi skal ikke afvente et svar om sundhed i forbindelse med vindmøller på land, fastslår Erik Lauritzen.

En VVM-undersøgelse er en vurdering af virkninger på miljøet. Undersøgelsen forventes at koste 13 mio. kr. Borgmesteren håber, at han kan få opbakning til at lave undersøgelsen.