TV der bevæger dig

Sønderborg fremskynder vindmøllepark

Planerne om omstridte vindmøller på land er udskudt. I stedet skal en havvindmøllepark ud for Nordals gøre kommunen mere miljøvenlig.

25-50 kystnære havvindmøller skal sikre Sønderborg miljøvenlig energi i fremtiden.

Sådan lyder budskabet fra borgmester Erik Lauritzen (S), der nu vil sætte en miljøundersøgelse af området Lillegrund ud for Nordals i gang.

Hvis kommunens plan om at reducere CO2 forbruget med 50 % om 6 år skal realiseres, er vindmøllerne nemlig nødvendige:

-Vi har brug for vindenergi for at nå vores mål. Og vi vil ikke sidde på hænderne. Formanden for Sønderborg Forsyning og jeg har aftalt, at forsyningsselskabet nu går i gang med at undersøge alle muligheder for, at kommunen og andre parter i fællesskab kan virkeliggøre det kystnære vindmølleprojekt, oplyser borgmesteren i en pressemeddelelse.

Kæmpevindmøller på land har tidligere været til diskussion blandt både politikerne og borgerne. Erik Lauritzen satte også selv en stopper for kommunens planer om flere kæmpe vindmøller på land i juni 2013.

Her vil kommunen ikke gøre noget, før der kommer en sundhedsvurdering fra sundhedsministeren. Men når det kommer til havvindmøller, vil Erik Lauritzen ikke vente:

- Vi skal i gang, og vi skal ikke afvente et svar om sundhed i forbindelse med vindmøller på land, fastslår Erik Lauritzen.

En VVM-undersøgelse er en vurdering af virkninger på miljøet. Undersøgelsen forventes at koste 13 mio. kr. Borgmesteren håber, at han kan få opbakning til at lave undersøgelsen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden