Sønderborg holder Skansen...

Sønderborgs nye idrætscenter, Skansen, blev indviet med taler, musik og optræden. Ca. 800 var mødt op for at indvie den nye hal, der har plads til 3000 tilskuere.

- Vi har nu nået endnu en milepæl i Sønderborg-området - en af de helt store, sagde borgmester Aase Nyegaard i sin velkomsttale. Vi indvier i dag det store og flotte idrætscenter, som vi længe har savnet.

Vist hvad vi kan

- Vi kan samle op til 3.000 tilskuere til store koncerter og sportsarrangementer, og det giver helt nye muligheder for at tiltrække store arrangementer til området. Det bedste er, at Sønderborg igen har vist, hvad vi kan, når vi samler kræfterne, fortsatte hun.

Historiske omgivelser

Broager Sparekasse har betalt for at få sit navn koblet til navnet Skansen.

- Vi har valgt navnet Skansen, fordi vi befinder os her midt i de historiske omgivelser, og så fordi det er et signal om, at vi holder Skansen, når SønderjyskEs håndboldherrer spiller de afgørende og nervepirrende hjemmekampe her i hallen. Helt sikkert med større held end i 1864, sagde Lars Christensen, direktør i Broager Sparekasse.

Det nye idrætscenter Skansen indeholder en dobbelt-hal, mødelokaler, kontorer, omklædningsrum og 12 skyboxe, der er lejet ud til sponsorer på langtidskontrakter. Entreprisesummen på byggeriet er på 34,4 mio. kr.