Sønderborg: Indvandrere er ikke et problem

Indvandrere giver kulturel mangfoldighed, lyder det fra Sønderborg kommune, der er sluppet af med et ghettostempel.

Der er glæde i Sønderborg over, at et boligområde i byen ikke længere på ghettolisten. Og mængden af indvandrere er intet problem:

- I Sønderborg Kommune betragter vi ikke mange indvandrere som et problem, men snarere som en kulturel mangfoldighed og ressource, der skal bringes i spil i kommunens kulturelle liv og tilbud. Vi ønsker ikke at anvende de værktøjer, der gør det muligt at forandre beboersammensætningen ved at flytte særligt udsatte familier. I stedet arbejder vi med problemerne, hvor de er, og hvor de opstår, siger Helge Larsen, formand for sundhedsudvalget og socialdemokrat.

Boligministeriet har netop udsendt den nyeste ghettoliste. Boligområdet Nørager og Søstjernevej i Sønderborg er ikke længere på listen. Det glæder borgmester Erik Lauritzen (S):

- Det er en god nyhed for Sønderborg, og det er et skulderklap til alle dem, der i fællesskab er med til at skabe positive forandringer i boligområderne i Sønderborg. Vi spiller sammen om at løfte den boligsociale indsats ? og netop samspillet mellem både aktive medborgere, boligorganisationen, politiet, skolen, vores opsøgende pædagoger og den boligsociale indsats i øvrigt gør, at der bliver skabt positive forandringer hele vejen rundt. Det glæder mig, at det går den rigtige vej, siger Erik Lauritzen.