Sønderborg Kommune får milliongave til at hjælpe demente

Projektet 'Motion, Sind og Samvær' skal gøre tilværelsen lettere for demente og deres pårørende.

Socialt samvær, fysisk træning og uddannelse. Det skal være hovedingredienserne i  projektet ' Motion, Sind og Samvær', der netop er igangsat i Sønderborg kommune. Tiltaget skal øge livskvaliteten blandt borgere med demens og deres pårørende i kommunen.

-  Vores projekt adskiller sig ved også at inddrage de pårørende, idet de har en øget tendens til sygdom. Og så skal vi dele de erfaringer vi opnår, således at de kan spredes over hele Danmark, siger Børge Moos, Centerleder Guderup Plejecenter, i en pressemeddelelse.

TrygFonden donerer én million til projektet.  Det sker som et led i fondens samlede arbejde for at støtte udsatte og sårbare grupper. Og der er flere grunde til at netop 'Motion, Sind og Samvær'-projektet fortjener hjælp til at blive stablet på benene.

- Vi er glade for at kunne støtte projektet, der virker både gennemtænkt og velorganiseret. Med simple metoder vil man øge borgernes livskvalitet i eksisterende rammer. Det gør projektet langsigtet, og det vil helt sikkert komme til at gøre en stor forskel for en gruppe meget sårbare mennesker, siger Jens Iwer Petersen fra TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark.

Projektet 'Motion, Sind og Samvær' går i gang med det samme og varer til  slutningen af januar 2019.