Sønderborg Slot får nyt maleri om krigen 1864

Sønderborg Slot præsenterede mandag et nyt historiemaleri. Motivet er en scene fra krigen 1864 på skanserne på Dybbøl Banke.

Maleriet er 2,5 meter gange 2,5 meter og lavet af Thomas Kluge, som er kendt for sine ?magisk-realistiske? malerier, som det hedder i en pressemeddelse fra Sønderborg Slot.

Thomas Kluge lavede sit første historiemaleri i 1998. Det var bestilt af den daværende amerikanske ambassadør i Danmark, og det viser danske tropper på Balkan. Ambassadøren skænkede maleriet til Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksbiorg Slot.

Ved afsløringen blev det fremhævet, at Danmark omsider var ?kommet ud af skyggen fra 1864? med de danske troppers fredsskabende virksomhed på Balkan.

Billedet fra Balkan var en fornyelse af historie-maleriet som genre. Og det gav inspiration til et ønske om at få Thomas Kluge til at skabe et maleri om kringen i 1864 til Sønderborg Slot.

- Sønderborg Slot har en betydelig række ældre historiemalerier om krigen 1864, og det er derfor interessant også at få en nutidig kunstners bud. Kluge har med stor entusiasme påtaget sig opgaven, som har strakt sig over en årrække, og ved præsentationen vil han fortælle om sit arbejde med maleriet og de mange betydninger, det rummer, skriver Sønderborg Slot.

Hør hvad forfatteren og ekspert i 1864, Tom Buk-Swienty, siger om maleriet. (Varighed: 1.00 min.)

Hør Thomas Kluge fortælle om sit eget maleri. (varighed: 2.00 min.)