Sønderborg-succes med integration

Sønderborg er blandt landets bedste kommuner, når det handler om at få flygtninge og familiesammenførte, der har fået opholdstilladelse i Danmark siden 2007, i job eller uddannelse indenfor tre år.

Det viser en undersøgelse, som Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (Kora) har udarbejdet for Ankestyrelsen.

Blandt de bedste kommuner i denne kategori er ud over Sønderborg også Ballerup, og Jammerbugt, mens kommuner som Helsingør, Kerteminde og Struer har knapt så meget held med at få denne gruppe i job.

I gennemsnit lykkes det for 41 procent på landsplan, men forskellen mellem den mest succesfulde femtedel af landets kommuner og den mindst succesfulde er på hele 22,4 procentpoint.

- Der er tilsyneladende kommuner, der har fundet nogle håndtag at dreje på, som virker bedre end i andre kommuner. Det bør man udbytte, siger forskningsleder Jacob Nielsen Arendt.

Han mener, at det i særdeleshed er vigtigt, at det ikke er spørgsmålet om, hvor de havner henne i landet, der afgør, hvor godt de bliver integreret.