Sønderborg vil sikre sig ny politiskole med plads til ny sønderjysk arrest

Sønderborg spiller nu ud med et nyt es i spillet om at få den nye vestdanske politiskole. Sønderborg tilbyder nemlig at bygge en ny politiskole samt mulighed for at få et helt nyt arresthus ved siden af.

"I adskillige år har der - ofte i forbindelse med en række fangeflugter – været fremført, at de eksisterende arresthuse i Syd- og Sønderjylland er utidssvarende, og at der er behov for en ny og mere moderne løsning.

Her kan Sønderborg tilbyde en løsning, hvor der etableres ny politiskole og nyt arresthus side om side. Herved kan man både opnå besparelser på driften i forhold til bemandingen i et moderne arresthus, reducere risikoen for fangeflugter og samtidig kunne starte et pilotprojekt for fremtidens arresthuse op.

Med både By- og Landsretten placeret i Sønderborg vil man samtidig kunne reducere politiets ressourceforbrug i forbindelse med transporter til og fra retten".

Sådan skriver borgmester Erik Lauritzen (S) i en ny henvendelse til de politiske partiers retsordførere.

Dermed sætter Sønderborgs borgmester atter gang i debatten om, hvor en kommende vestdansk politiskole skal placeres.

Med tilbudet om at bygge en ny arrest laver Sønderborg reelt et double up-tilbud til retspolitikerne.

Desuden gentager Sønderborgs borgmester i brevet til retsordførerne argumentationen om, at en politiskole placeret i grænselandet rummer en række fordele.

- Med placering af en ny politiskole tæt ved motorvej og lufthavn vil politiet løbende og fleksibelt kunne bidrage til grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse, som ligger bare en halv times kørsel fra Sønderborg. Herigennem vil man kunne reducere udgifterne til grænsekontrol (216 millioner kroner i 2016) og samtidig bidrage til uddannelsen af de studerende, skriver Erik Lauritzen bl.a. i brevet.

Justitsminister Søren Pind (V) har flere gange udsat afgørelsen om placeringen af den vestdanske politiskole, som nu forventes at blive taget i løbet af efteråret.

I TV SYDs område er også Haderslev, Vejen, Vejle og Esbjerg med i opløbet om at få den nye politiskole.