TV der bevæger dig

Sønderborgs nye storhotel hedder Alsik

Fredag formiddag blev det første spadestik taget til det nye hotelbyggeri i Sønderborg.Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD.

Fredag formiddag blev det første spadestik taget til det nye hotelbyggeri i Sønderborg. Alsik bliver navnet på hotellet, der er vartegnet for arkitekten Frank Gehrys masterplan for den nye havnefront.

Alsik-navnet blev afsløret, da  Bitten & Mads Clausens (BMC) Fond og PFA Ejendomme tog første spadestik til det nye hotelbyggeri på havnefronten i Sønderborg.

- Vi er glade for, at projektet nu for alvor går i gang. Med hotelprojektet viser vi, at vi – sammen med kommunen og PFA som investor - har styrken og viljen til at sætte Als og Sønderborg på landkortet, siger Peter M. Clausen, formand i BMC-Fonden.

Sådan kommer det nye hotel Alsik til at se ud.

 

Alsik bliver et 4-stjernet hotel med luksusspa, konferencefaciliteter og tre restauranter bliver et centralt omdrejningspunkt for det nye byliv ved havnefronten i Sønderborg. Med 190 værelser bliver hotelkapaciteten i Sønderborg næsten fordoblet, og man forventer, at hotellet får 65.000 overnattende gæster det første år. Når hotellet står færdigt i slutningen af 2018, får byens borgere og besøgende en unik mulighed for at opleve Sønderborg set fra oven fra udsigtsplatformen i det 70 meter høje hoteltårn.

BMC-Fonden har i en længere årrække foretaget flere investeringer i regionen. Af større projekter er etableringen af luftruten Alsie Express mellem København og Sønderborg, Universe, Mads Clausen Instituttet samt et rentrumslaboratorium på Syddansk Universitet i Sønderborg. Hotelprojektet er blot nyeste skud på stammen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden