Sønderjyder renoverer som aldrig før

Antallet af renoverings- og håndværkeropgaver i Sønderjylland er steget efter nytår. Alene de første to uger af 2012 har de sønderjyske boligejere fået udført mere end 190 procent flere byggeopgaver sammenlignet med samme periode 2011.

Den overraskende udvikling sker på et tidspunkt, da krisen fortsat buldrer derudaf, men sønderjyderne lader sig tilsyneladende ikke skræmme.

- Vi får flere og flere arbejdsopgaver ind i Sønderjylland, siger kommunikationschef Michael Müller fra 3byggetilbud.dk. Igen i år ser vi, at de sønderjyske boligejere benytter sig af håndværker-fradraget, som løber frem til nytår. Det er også mange år siden, man har kunnet få en så billig håndværker, som tilfældet er i øjeblikket, og det motiverer boligejerne til at kaste sig over det nye køkken, tilbygningen eller de nye vinduer. Så vi har aldrig set nogen lignende, siger Michael Müller.

Energi er vigtigt

De mange opgaver spænder fra badeværelses-renoveringer til isolerings-opgaver. Men især antallet af energi-renoveringer er i vækst, og det er især isolerings-opgaver, solceller, naturgas og jordvarme-anlæg, som danskerne investerer i.
 
- Danskernes store lyst til at renovere deres bolig sker formentlig også, fordi nogle ikke kan sælge deres bolig, og i stedet vælger de at sætte den i stand for at gøre boligen mere attraktiv for køberne, siger Michael Müller.

I alt er antallet af håndværker- og renoveringsopgaver i Danmark steget med 130 procent flere renoveringsopgaver i de første to uger af 2012 sammenlignet med samme periode 2011.