Sønderjyderne har længere til kunstgræsbaner

Fodboldspillerne i Sønderjylland har langt til en kunststofbane, mens det vrimler med det kunstige græs i Trekantsområdet og Horsens.

Med en kunststofbane er det muligt at spille fodbold året rundt. Men en ny opgørelse fra DBU viser, at vest- og sønderjyske fodboldspillere skal køre længere end for eksempel folk i Trekantområdet og Horsens for at spille på plastic-græsset. Og det på trods af, at der i region 4 ligger to superligaklubber.

DBU Jylland er delt op i fire regioner, og regionerne 3 og 4, der dækker TV SYDs sendeområde, er der visdt forskel på vilkårene for kunststofbanerne. I region 3, der dækker de tidligere Århus og Vejle amter fra Randers i nord til Kolding i syd,  findes der flest baner - nemlig 43 stk.

I region 4, der dækker de tidligere Ribe og Sønderjyllands amter, ligger der blot 16 kunststofbaner. Det er det laveste antal i hele Jylland, mens region 3 med sine 43 baner har flest af slagsen.

Det betyder, at der i region 4 er 1850 fodboldspillere om hver bane, mens der i region 3 blot er 1600 spillere pr bane.

Formand for region 3, Jens Chr. Hansen, Nordborg, kunne godt tænke sig seks flere i sin region.

- Kunstgræsbaner skal være behovsbestemt, og vi kunne i region 4 godt ønske os nogle flere. Vi har et lille efterslæb hos os. På vores ønskeseddel står to flere i det midt-sønderjyske, én i Tønder-området og én mere i hver af  Varde, Vejen og Billund kommune, siger han til TV SYD.

De seneste fire år er antallet af kunststofbaner  i Jylland nærmest eksploderet. Der er registreret 103 baner, og det svarer omtrent til en firdobling.

Se her hvor kunstgræsbanerne ligger.