Sønderjylland får ny skatteuddannelse

UC Syd i Haderslev kan 1. august næste år slå dørene op for en ny professionsbachelor i skat.

Der er nu givet grønt lys til, at UC Syd i Haderslev kan slå dørene op for en ny professionsbachelor i skat. Dermed udbydes uddannelsen i København og Haderslev fra 1. august 2018. 

Går man med en drøm om at gøre karriere i skattevæsenet, kan man fra den 1. august 2018 få sig en skræddersyet uddannelse. Det er UC Syd i Haderslev, der har ansøgt og fået godkendelse til at oprette en professionsbachelor i skat. Det sønderjyske uddannelsessted bliver dermed den anden uddannelsesinstitution i Danmark, der udbyder uddannelsen.

Med regeringens planer om en ny organisering af skattevæsenet, der bl.a. placerer fem af de syv nye styrelser udenfor hovedstaden, så er uddannelsen vest for Storebælt velplaceret. Der skal nemlig rekrutteres ca. 3.300 ansatte i hele landet frem mod 2021.

-  Vi får brug for mange nye og fagligt stærke medarbejdere i fremtidens skattevæsen. Så det er helt naturligt, at man også kan tage uddannelsen udenfor København, fordi rigtigt mange af de nye arbejdspladser placeres og oprettes i hele Danmark, siger skatteminister Karsten Lauritzen, (V), i en pressemeddelelse.

Det forventes, at der optages 40 studerende på hver årgang i Haderslev. Uddannelsen tager tre og et halvt år, hvoraf de studerende er i praktik i fire måneder.

Jesper Petersen, Socialdemokratiets lokale folketingsmedlem og skatteordfører for partiet, har siden januar arbejdet sammen med UC Syd om at få den nye uddannelse til området.  

 - Jeg har set skatteuddannelsen som et afgørende led i at få skabt et godt fagligt miljø og en egentlig klynge omkring skat og offentlig administration. Vi har skattecentret med flere fagligheder indenfor skattevæsenet. På den anden side af gaden ligger Udbetaling Danmark. Og inden længe har vi nu både bacheloruddannelserne i skat og i offentlig administration i Haderslev. Som lokalt valgt glæder jeg mig rigtig meget over at kunne bidrage til en velfunderet udvikling og øget beskæftigelse i Haderslev og Sønderjylland på den her måde, siger Jesper Petersen.                                                                                                                 

 

 

.