Sønderjylland skal markedsføres som turistdestination

Bestyrelsen for Destination Sønderjylland har udpeget Karsten Justesen som sin første direktør. Bestyrelsesformand Svend Brodersen ser det som en stor styrke, at ansøgerfeltets stærkeste kort kender landdelen allerede.

Destination Sønderjylland har ansat deres første direktør. Ud af de 18 ansøgere, er valget faldet på 39-årige Karsten Justesen fra Aabenraa.

- Vi valgte Karsten, fordi han er den bedste. Han har evner og visioner til at markere Sønderjylland som en spændende og anderledes aktør i Europas turistlandskab.

Egentlig havde Svend Brodersen troet, at man skulle finde en direktør udenfor landsdelens grænser, men med Karsten Justesen fra Aabenraa blev det ikke tilfældet.

- Det viste sig, at vi havde det stærkeste kort i forvejen, og det er da en enorm styrke, at han ikke først skal lære Sønderjylland at kende, siger formand for Destination Sønderjylland, Svend Brodersen i en pressemeddelelse.

Kendskabet til landsdelen gør også, at Karsten Justesen ikke er bleg for allerede nu at pege på, hvad der bliver overskrifter i visionen for Destination Sønderjylland.

- Historien og vores fantastiske natur ligger som grundlæggende attraktioner, vi kan bygge videre på. Vadehavet er udpeget som Unesco verdensarv, vi har et net af spændende stier som Vestkyststien, Gendarmstien og Hærvejen, vi har søer, åer og hav, som byder på fantastiske muligheder for lystfiskere. Jeg ser virkelig en spændende vision i af få bragt den unikke sønderjyske madkultur og de sunde, lokalt producerede fødevarer i spil i en turisme-sammenhæng, siger Karsten Justesen.

Karsten Justesen er 39 år, vendelbo og cand.mag i historie og kunsthistorie fra universiteterne i Aarhus og Aalborg. Han er gift med Lotte og bor i Aabenraa. Karsten har siden 2008 været ansat i Ferieregion Sønderborg, siden 2010 som turistchef. En af hans store opgaver har været markeringen af 150-året for 18. april 1864 sidste år.