Sønderjysk golfer i fornemt selskab

Golfspilleren Line Vedel fra Haderslev har kvalificeret sig til at spille i den amerikanske LPGA (kvindernes professionelle golf-sammenslutning.

Det hører til sjældenhederne at se danske kvinder på den amerikanske LPGA Tour i golf. Men Line Vedel spillede sig til den fornemme placering på LPGA Tourens tourskole i Florida.

Fire ud af fem runder gik hun under par, med en samlet score på -8 sluttede LIne Vedel på en delt 9. plads. De bedste 20 i kvalifikationsturneringen fik billetter til LPGA.

Lang dag på job

- Det var en lang dag på job: Det blev til en delt 9. plads i -8 og et nyt arbejde til næste år, jubler Line Vedel i et nyhedsbrev. Jeg har hele ugen haft en god fornemmelse, og spillet har været solidt hele vejen, men jeg var lidt nervøs på starten af runden i dag.

- Ronni var en god støtte og hjalp mig fantastisk igennem starten, siger hun med henvisning til kæresten, som er hendes træner. Jeg får kæmpet mig igennem de første ni huller og holer så et godt putt for birdie på hul 11. Det hjalp rigtig meget på selvtilliden, og derfra spillede jeg rigtig solidt.

Juleferie

- Jeg er utrolig lettet, og det er den bedste måde at slutte sæsonen af på, trods et år hvor der har været både mange gode momenter og skader. Jeg er rigtig glad, og nu skal jeg nyde min juleferie.

Line Vedel vandt EM-sølv for amatører i 2010, blev siden professionel og vandt sin første turnering på Ladies European Tour i 2012.

I 2013 sluttede hun som nummer 37 på Ladies European Tours pengeliste og har dermed både kvalificeret sig til den europæiske og den amerikanske tour-serie.

På LPGA Touren venter der større turneringer med større præmiesummer. Og der er verdensranglistepoint på spil.

Line Vedel vil i hver turnering komme op imod de største stjerner.