TV der bevæger dig

Sønderjysk kommune boomer med babyer

Denne lille fyr kom til verden mandag aften. Han er født inden for Aabenraas kommunegrænse. Men han skal bo med sine forældre i Sønderborg. Foto: Lise Bæksgaard Christoffersen, TV SYD

Aabenraa vokser. Både med voksne og de allermindste.

Hvis du bor i Aaberaa Kommune har du måske lagt mærke til, at der er et par nye ansigter i køen hos slagteren eller flere børn i vuggestuen.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at der i slutningen 3. kvartal af 2017 var det højeste antal tilflyttere til kommunen i 10 år. Og ikke nok med det: der kom hele 576 babyer til verden i kommunen sidste år. Et antal der ikke har været overgået siden 2009.

 

Livskvaliteten er høj

Målt på livskvalitet går det også godt i Aabenraa Kommune. 65,8 procent af aabenraaerne erklærer sig generelt godt tilfredse med tilværelsen, hvilket placerer dem blandt de mest tilfredse borgere i Region Syddanmark kun overgået af Fanø med 66 procent. Det viser de kommunale nøgletal i den årlige rapport, Kontur for Aabenraa Kommune.

 

Læs også Hvis borgere i Aabenraa synes, de har fået meget regn i 2017 - så passer det

 

Aabenraa Kommune:

  • 59.100 indbyggere.
  • 12.000 borgere bor i landdistrikter.
  • Løjt Kirkeby har haft den største befolkningsmæssige fremgang med 12 procent flere borgere fra 2007-2017.
  • Størst andel af indbyggere i den arbejdsdygtige alder (25-64 årige) finder man i Rens (57 procent) tæt fulgt af Varnæs og Hovslund Stationsby (begge 56 procent)

 

Læs også Googles handel med kommune var fire år undervejs

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu