Sønderjysk malermester skal få folk til at stemme

Malermester Jørgen Petersen og hans dialekt spiller en central rolle i en kampagnevideo, der skal får folk til at stemme ved kommunal- og regionsrådsvalget

Danske Regioner og Kommunernes Landsforening er gået sammen om at lave en række kampagnefilm, der skal få folk til at stemme til kommunal- og regionrådsvalget den 21. november.

quote

Den sønderjyske dialekt betyder meget for mig, og jeg tænker meget over at bruge dialekten hele tiden, selvom jeg desværre tror, den alsiske diralekt er uddøende.

Jørgen Pedersen, malermester, Nordborg

Malermester Jørgen Petersen fra Nodborg er en af deltagerne i en af de fem små film, hvor dialekt spiller en væsentlig rolle. Og den sønderjyske dialekt er vigtig for den sønderjyske malermester, der netop har fejret 100 års jubilæum med familiefirmaet.

- Den sønderjyske dialekt betyder meget for mig, og jeg tænker meget over at bruge dialekten hele tiden, selvom jeg desværre tror, den alsiske diralekt er uddøende, fortæller Jørgen Pedersen til TV SYD.

quote

Vi skal hver især komme ud og give vores stemme, det er vigtigt.

Jørgen Pedersen, malermester, Nordborg

Selv stemmer malermesteren altid, når der er valg. Især synes han, det er vigtigt at give sin stemme til kende ved kommunal- og regionrådsvalget.

- Man skal gå ud og give sit besyv med. Vi skal hver især komme ud og give vores stemme, det er vigtigt, siger Jørgen Pedersen.

Det er Region Syddanmark, som producerer de fem videoer på forskellige dialekter. Ud over sønderjyske Jørgen Pedersen, deltager også:

  • Et postbud fra Holsted
  • En pølsemand på Nørrebro
  • En damefrisør i Faaborg
  • En telemarketingdirektør i Næstved