Sønderjysk olieeventyr aflyst

Jagten på det sorte guld i Sønderjylland er foreløbig endt med en skuffelse.

I håbet om at finde olie satte Nordsøfonden og det polske energiselskab PGNiG i december gang i en prøveboring ved Bovrup mellem Aabenraa og Sønderborg.

Men boringen blev i bogstaveligste forstand en fuser, skriver P4 Syd. Der blev nemlig kun fundet gas - mest nitrogen og kun en lille smule naturgas.

- Det er skuffende. Vi kan sige, at der var gas nok, men det var den forkerte slags, siger Nordsøfondens direktør, Peter Helmer Steen til P4 Syd.

Boringen lukket permanent
Prøveboringen blev iværksat på baggrund af en omfattende 3D-kortlægning af et koralrev i den sønderjyske undergrund, og selvom prøveboringen blev en skuffelse, så viste den dog, at 3D-modellen ser ud til at passe, forklarer Peter Helmer Steen.

- Det vi skal nu er at bruge alle de oplysninger, vi har fået til at finde ud af, om der kan være olie og gas andre steder i de her formationer, der ligger tre kilometer nede, siger han til P4 Syd.

Det er op til Nordsøfonden og det polske energiselskab PGNiG i fællesskab at afgøre, om der skal laves flere prøveboringer i den sønderjyske undergrund.

Energistyrelsen, der skal give tilladelse til prøveboringer, har ikke modtaget yderligere ansøgninger på nuværende tidspunkt.