TV der bevæger dig

Se video: Sønderjysk VM-helt bliver fejret

00:38

Den 27. januar blev det danske håndboldlandshold verdensmestre. Video: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Den sønderjyske dreng Anders Zachariassen kan tilføje VM-helt til CV'et. En titel, der i dag blev hyldet af hjemklubben.

Der var ikke mange meter til håndboldhallen, dengang Anders Zachariassen var barn. 800 meter skulle han gå for at få lov til at dyrke den sport, der i dag har gjort ham til verdensmester. 

Som barn kastede han med bolden i Ulkebølhallen i Sønderborg, og den 27. januar kastede han med den til VM-finalen i Jyske Bank Boxen i Herning. Her sejrede det danske hold over det norske, 31-22. 

I dag blev den sønderjyske dreng så hyldet af hjemklubben Flensborg-Handewitt på rådhuset i Flensborg.

- Det er dejligt at komme tilbage til klubben og blive fejret her også. Det er dejligt at få den lykønskning fra den by, vi repræsenterer, fortæller den 27-årige håndboldspiller. 

Det er dejligt at få den lykønskning fra den by, vi repræsenterer.

Anders Zachariassen, håndboldspiller, Flensborg-Handewitt

Overborgmesteren er stolt
Udover Anders Zachariassen blev tre andre VM-helte og fire norske sølvvindere, der også spiller i klubben, fejret i dag. Medaljerne blev vist frem, og Flensborgs overborgmester, Simona Lange, bød alle stjernene velkommen. 

- Jeg er rigtig stolt. Vi har ikke kun en verdensmester. Vi kan faktisk sige, at Flensborg er verdensmestre, siger Simona Lange, og tilføjer: 

- Vi har rigtig mange håndboldfans i byen, så det er vigtigt at have så mange mestre. Vi er en håndbold-region, og vi har mange børn, der spiller sporten, understreger overborgmesteren. 

Familien har været med hele vejen
Siden det danske landshold blev verdensmestre, er alle drengene blevet hyldet rigtig mange gange, fortæller Anders Zachariassen. Ud over at blive fejret i hjemmeklubben i dag fik heltene også lov til at skrive sig ind i byens gyldne bog. 

- Dagene har været rigtigt sjove. Vi har fået lov til at fejre det med gutterne. Det har været ekstremt fedt at være med til at opleve det hele, siger Anders Zachariassen, der har fået stor støtte af sine forældre under hele VM-perioden. Mange af dagene er blevet brugt væk fra Sønderborg. 

- Hele min familie har været med til stort set alle kampe, og det har været rigtigt godt, siger håndbold-helten. 

Læs også Forældre til en verdensmester: Lone og Svend er ved at revne af stolthed

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu