Sønderjyske afgjorde det selv: Tog sølvet fra FCM

FCM smed med et 3-1-nederlag hos Sønderjyske sølvet. Rubin Okotie blev dobbelt målscorer for værterne. Og Sønderjyske afgjorde det selv: ingen nedrykning.

FC Midtjylland mistede i Superligaens sidste spillerunde med et 3-1-nederlag til Sønderjyske i Haderslev andenpladsen til FC København, der samtidig besejrede OB 3-2, og fuldførte på den måde en regulær forårsnedtur.

Den skarpe østriger Rubin Okotie blev endnu engang helten for Sønderjyske. Han scorede således begge hjemmeholdets mål i opgøret og vendte på den måde 0-1 til 2-1.

Især hans anden scoring, et flot vip over FCM-keeper Jonas Lössl, var af meget høj klasse.

Begge mandskaber havde på forhånd meget på spil. FC Midtjylland havde sin andenplads og medfølgende Champions League-kvalifikation at kæmpe for, mens hjemmeholdet fortsat var i fare for at rykke ned.

På grund af de pludselig opståede skrivebords-sager i Superligaen kunne Sønderjyske nemlig i teorien blive overhalet af AGF, der andetsteds var på besøg i Aalborg hos doublevinderne AaB.

Pione Sistos åbningsmål for FC Midtjylland i midten af første halvleg skabte en smule nervøsitet, men to gange begyndelsenaf anden halvleg lynede Okotie altså og skabte sammen med Kenan Hajdarevic' scoring i overtiden feststemning i Haderslev.

I hvert fald blandt hjemmeholdets tilhængere. I udeholdets fanafsnit og på bænken var de mere slukørede. Og det med god grund.

FC Midtjyllands bronzemedaljer er godt nok klubbens sjette sæt medaljer siden oprettelsen i 1999, men aldrig tidligere har midtjyderne i så lang tid været aktuelle til et dansk mesterskab, så tredjepladsen er helt givet en ringe trøst.

Grundstene til tredjepladsen blev lagt i efteråret, hvor man spillede sig til to point i snit per kamp. FCM førte Superligaen ved vinterpausen med fire point ned til de senere mestre AaB.

Men især skaderne til nøglespillerne Erik Sviatchenko og Izunna Uzochukwu viste sig at blive dyre i foråret, og specielt i perioden op til påsken smed man meget dyrebare point - blandt andet i to nederlag til AaB.

Sæsonen sluttede også af med tre nederlag i rap for FC Midtjylland, og dermed i alt otte nederlag i et forsømt forår mod blot to i efteråret. Trøstpræmien er en plads i næste sæsons Europa League.

For sjette år i træk redder altid undertippede Sønderjyske livet. De lyseblå var ellers meget længe bundprop og langt fra redning, men igen-igen viste sønderjyderne stor moral og tro på tingene.

Især den østrigske måltyv Rubin Rafael Okotie har med sine 11 mål i foråret været stærkt medvirkende til, at Sønderjyske fik bagdelen over nedrykningsstregen i tide. Hans fremtid i klubben er dog meget usikker.

Klubben vil gerne forlænge, men blandt andre større danske klubber menes at have snøren ude efter den 26-årige angriber.