TV der bevæger dig

Sønderjyske er klar til tjekkisk stormløb i historisk kamp

TV SYD mødte torsdag formiddag klubbens sportschef udenfor deres hotel i Prag. Foto: Stefan Jørgensen, TV SYD

01:34

Sportschef Hans Jørgen Haysen og angriber Tommy Bechmann i Prag forud for kampen.

1 af 2

Sønderjyske forventer, hjemmeholdet kommer stormende ud til playoffkampen om en plads i Europa League-gruppespillet.

Selvom sommeren med 28 grader også er vendt tilbage til Prag, så forventer Sønderjyske, at de løber ind til et stormvejr, når kampen bliver fløjtet i gang på Generali Arena i Prag.

Torsdag aften venter hovedstadklubben Sparta Prag nemlig i en direkte duel om en plads i Europa League-gruppespillet. Den største kamp i Sønderjyskes historie. 

Både spillere og ledere er enige om, at kampen mod Sparta Prag er den største i klubbens historie ikke mindst fordi, der venter en stor økonomisk gulerod, hvis holdet formår at kvalificere sig til Europa League gruppespillet.

01:34

Hør sportschef Hans Jørgen Haysen og angriber Tommy Bechmanns kommentar fra Prag forud for kampen.

Luk video

- Jeg synes jo, vi har haft vigtige kampe før, hvor det gjaldt vores eksistens i Superligaen, men i forhold til de penge, der er på spil, den klub vi møder og det her UEFA-gruppespil, vi kan gå ind i, så er det den største kamp, siger sportschef Hans Jørgen Haysen forud for opgøret. 

Stormløb fra starten

Sønderjyske kan derfor heller ikke forvente, at aftenens kamp bliver som en spadseretur over Karlsbroen i det centrale Prag. De lyseblå fodboldhelte spillede stort og sikrede sig et 0-0-udgangspunkt forud for aftenens kamp i torsdags i Haderslev, men Sønderjyske forventer et større pres torsdag. 

- Jeg tror, de kommer bedre ud, end de gjorde i Haderslev. Nu er de på hjemmebane, og der er mange fans, der presser dem frem. Man ser tit, især ved østeuropæiske hold, at det er et andet hold, man møder på hjemmebane, og det tror jeg også, vi får at se i dag, siger den sønderjyske angriber Tommy Bechmann til TV SYD og bliver suppleret af sportschefen. 

- Hernede er Sparta Prag rigtig gode, og de har en god statistik på hjemmebane, så vi kommer i stormvejr, men også et stormvejr, der bliver sjovt at se og opleve - og et, vi klart går ind i kampen for at stå imod. 

Vi skal turde, og vi skal være modige. Jeg vil sige, hvis vi kan spille kampen, som vi spillede hjemmekampen og kampen i Lubin, som jo også var en svær udebane, så er vi nået langt.

Tommy Bechmann, angriber Sønderjyske

 

Sønderjyske skal turde

Ifølge de to skal Sønderjyske finde de samme takter frem fra de seneste kampe i Europa League-kvalifikationen, hvor Sønderjyske indtil videre har en pletfri statistik uden nederlag i fem kampe. 

- De første tyve minutter lægger de virkelig pres på. Der er det vigtigt, at vi står imod og ikke indkasserer et mål, så stormløbet fortsætter, for så bliver de frustrerede - og det er dét, vi skal udnytte, mener Tommy Bechmann. 

Sportschef Hans Jørgen Haysen vil se sine spillere kæmpe i aftenens kamp, for lykkes det Sønderjyske at sikre sig en sejr eller et uafgjort resultat på mere end 0-0, så venter prestige og millioner af kroner videre ude i Europa. 

- Vi skal turde, og vi skal være modige. Jeg vil sige, hvis vi kan spille kampen, som vi spillede hjemmekampen og kampen i Lubin, som jo også var en svær udebane, så er vi nået langt. Hvis vi bare stiller os langt tilbage og bare står og clearer bolden, så bliver det ikke en kamp, vi vinder. 

Sønderjyske møder Sparta Prag torsdag aften klokken 20.00 på Generali Arena i den tjekkiske hovedstad. Du kan følge opgøret her på tvsyd.dk, hvor vi liveopdaterer fra kampen. 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden