Sønderjyske etableret i liga

Sønderjyske er blevet dømt til at rykke ud af SAS Ligaen i to sæsoner, men er overlevet. Derfor er klubben nu et etableret hold i Danmarks bedste række.

Sønderjyske er med søndagens redning i SAS Ligaen et etableret mandskab i Danmarks bedste fodboldrække. Det mener klubbens direktør Klaus Rasmussen.

 - Det er altid år to, der er det sværeste. Vi red på en bølge i vores første sæson, men nu har vi etableret os i SAS Ligaen, siger Klaus Rasmussen efter 1-3-nederlaget til FC København i Parken.

Nederslag uden betyding

 Et nederlag, der ikke fik nogen betydning i nedrykningskampen, da AGF samtidig tabte til OB.

- Vi er stolte over denne sæson, men der venter hårdt arbejde forude. Vi befinder os i en økonomisk krise, og det skal vi arbejde på at komme ud af, forklarer Sønderjyske-direktøren.

Glæde blandt spillere

Blandt spillerne var glæden også stor. Midtbanespilleren Morten Bertolt havde dog gerne set, at sæsonen var blevet afsluttet med en sejr.

- Vi er naturligvis glade for at overleve, men når der er mulighed for at tage noget med fra Parken, så skal man gøre det. Men den ærgrelse har jeg sikkert glemt igen om fem minutter igen, fortæller Bertolt.

Holdkammeraten Henrik Bødker vurderer, at Sønderjyske vil få svært ved at gentage en lignende sæson.

- Ingen havde forventet, at vi ville få 41 point. Jeg tror ikke, at vi kan præstere en bedre sæson. Der går flere år, før vi får ligeså mange point, siger Bødker.

- Derfor er det lidt surrealistisk, at vi med 41 point kun bliver nummer 10.

I sidste sæson havde 41 point været ensbetydende med en syvendeplads.

Fester med FDK

Spillerne fra Sønderjyske har fået fri indtil onsdag. Efter kampen i Parken fik ledelsen en enkelt øl med spillerne i omklædningsrummet.

Senere var der spisning på Bryggeriet i Tivoli - inden FCK inviterede de sønderjyske spillere med på natklub for at fejre mesterskabet - og den fortsatte tilstedeværelse i ligaen.