TV der bevæger dig

Sønderjyske henter 2-2 mod førerholdet FCN i overtiden

Kees Luijckx hentede i overtiden det ene point til Sønderjylland. Foto: Liselotte Sabroe, Scanpix Denmark

Kees Luijckx udlignede i fire minutters overtid, da Sønderjyske hentede 2-2 hos førerholdet FC Nordsjælland.

Sønderjyske var fredag aften bagud med 2-0, men spillede 2-2 med FC Nordsjælland i Alka Superligaen.

Opgøret i Farum var historien om to meget forskellige halvlege. FCN dominerede således stort i første halvleg og var allerede efter 12 minutter foran med 2-0.

Sønderjyske vågnede op til dåd i anden halvleg og fik reduceret med et kvarter tilbage af opgøret, inden de i fire minutters overtid fik udlignet ved Kees Luijckx

FCN er fortsat nummer et i tabellen med sine 20 point efter 10 kampe - de har tre point ned til nærmeste forfølger, Hobro.

Sønderjyske avancerer én plads og er nu nummer syv. Men sønderjyderne er nu også oppe på seks kampe uden sejr i træk.

Sønderjyske indledte opgøret energisk, og Philip Zinckernagel havde også en god mulighed for at bringe gæsterne foran efter en flot soloaktion, men skarpheden svigtede offensivspilleren i afslutningsøjeblikket.

I stedet bragte FC Nordsjælland sig på 1-0 efter ti minutter ved topscorer Ernest Asante. Og blot to minutter senere sparkede den kroatiske wingback Karlo Bartolec hjemmeholdet på 2-0.

Begge scoringer kom efter kvikke FCN-kombinationer i feltet, hvor Sønderjyske-defensiven virkede både passiv og rådvild.

FCN dominerede markant efter de to hurtige scoringer, og det fortsatte i hele første halvleg, hvor Sønderjyske var meget svage i både sit pres- og duelspil.

Det ændrede sig efter pausesnakken. Sønderjyske var således langt mere aggressiv i anden halvleg, og det tvang FCN-keeper Alex Runarsson til et par flotte redninger.

Efter 77 minutter måtte Runarsson dog give fortabt, da Zinckernagel bragede bolden på stolpen, hvorfra den sprang ind i ryggen på den islandske keeper og i nettet. 

Afslutningen var en nervøs omgang for FCN, men det unge hold sluttede i overtal efter en udvisning til Sønderjyskes Stefan Gartenmann. 

Det til trods fik Sønderjyske kreeret et sidste indlæg, som hollandske Luijckx omsatte til slutresultatet 2-2.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden