Sønderjyske plejebørn kom til sommerfest for første gang

Ribe VikingeCenter dannede lørdag rammen om den første udgave af Børnehjælpsdagens sommerfest i Syd- og Sønderjylland.

115 plejebørn, plejeforældre, søskende og andre pårørende var lørdag med til at starte en ny tradition, da de deltog i Børnehjælpsdagens sommerfest i Ribe VikingeCenter.

Siden 2007 har den danske hjælpeorganisation afholdt sommerfester over hele landet. Men det er første gang festen bliver afholdt i Syd- og Sønderjylland.

Ribe VikingeCenter er valgt ud fra både det, som de kan tilbyde i form af læring om vikingetiden i børnehøjde, og beliggenheden i forhold til de mange plejefamilier i området. 

Lørdag blev Børnehjælpsdagens sommerfest afholdt på Ribe VikingeCenter - for første gang i Syd- og Sønderjylland.
Lørdag blev Børnehjælpsdagens sommerfest afholdt på Ribe VikingeCenter - for første gang i Syd- og Sønderjylland.

Til sommerfesten kunne plejefamilierne prøve forskellige vikingeaktiviteter som f.eks. at bage fladbrød, få krigertræning og lege vikingelege. Hele pladsen var i dagens anledning omdannet til markedsplads, så der var skruet ekstra op for indtrykkene.

Idéen bag Børnehjælspdagens sommerfester er blandt andet at styrke relationen mellem plejebørnene og deres plejeforældre. Samtidig kan plejebørnene få et positivt møde med andre børn, der er i samme situation - dvs. anbragt uden for hjemmet. 

Ifølge Danmarks Statistik er 361 børn og unge på mellem 0 og 22 år i øjeblikket anbragt af Esbjerg kommune. De kan bo i eller uden for kommunen.