Sønderjyske politikere går fælles ind i kasernekampen

Det er ikke kun i Sønderborg og Haderslev, de kæmper for deres kaserne. Nu går flere sønderjyske politikere i samlet flok ind for at bevare begge kaserner.

Sønderjylland har mere brug for statslige arbejdspladser end andre regioner.

Med det argument går sønderjyske politikere til kamp om bevarelse af de sønderjyske kaserner.

Sønderjylland har nemlig særlige udfordringer, som man ikke kender i andre dele af landet, skriver Laurids Rudebeck i en pressemeddelelse, der også er underskrevet af H.P. Geil, Haderslev, Thomas Andresen, Aabenraa og Peter Hansen, Sønderborg.

Grænsehandlen koster danske arbejdspladser.

Så længe de danske afgifter ligger væsentligt over afgifterne på den anden side af grænsen, vil det være attraktivt at handle og købe serviceydelser i Nordtyskland, hedder det i pressemeddelelsen.

Det er i sønderjylland, grænsehandlen koster flest arbejdspladser. Regionen er i forvejen hårdt ramt på beskæftigelsen. En region, der har måttet vinke farvel til rigtig mange offentlige arbejdspladser de senere år. Tønder har f.eks. mistet både seminarium og kaserne, Haderslev står snart uden sygehus, og i Sønderborg forlader anklagemyndigheden også byen, står der i pressemeddelelsen.

Hvis regeringen ønsker at skævvride Danmark yderligere, skal den blot fortsætte den udstukne kurs med at nedlægge statslige arbejdspladser i en trængt landsdel med særlige udfordringer.

Bevar kasernerne i Sønderborg og Haderslev, opfordrer Laurids Rudebeck, H.P. Geil, Thomas Andresen og Peter Hansen.