Sønderjyske-profil: Utrolig ked af Horsens-nedrykning

Den tidligere AC-Horsens-anfører Niels Lodberg begræder, at Horsens endte med at rykke ud af Superligaen.

Sønderjyske spillede i sæsonens sidste superligakamp 1-1 ude mod FC København i Parken, og det glædede Sønderjyskes Niels Lodberg.

Samtidig var den tidligere AC Horsens-anfører enormt ærgerlig over, at Horsens rykkede ned i 1. division efter et 0-1-nederlag hjemme til Brøndby.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er utrolig ked af det på Horsens' vegne. Jeg har været der i otte år og har stadig min gang oppe i klubben.

- Så det er da noget, som jeg tænker over, og som jeg er rigtig ked af. Men sådan er det jo, siger Niels Lodberg.

Sønderjyske vandt 4-2 over Horsens i næstsidste spillerunde, og det var med til at gøre det svært for Horsens, som skulle bruge en sejr over Brøndby i sidste spillerunde.

- Det var ikke den kamp alene. Jeg vil ikke stå og gøre os til bødler, for at Horsens er rykket ned. Der er 33 kampe, konstaterer Lodberg.

Sønderjyskes stærke forsvarsspiller scorede til slutresultatet 1-1 mod FCK og glædede sig til gengæld over, at sønderjyderne endnu en gang reddede sig en sæson i Superligaen efter en hård bundkamp.

- Jeg synes, det er helt enestående af hele klubben. Stik mod alle forventninger. For fem-seks uger siden lå vi under stregen, og vi havde en periode, hvor vi lukkede mange mål ind, og hvor vi faktisk heller ikke scorede.

- Det var alt andet lige et problem, men vi rykkede sammen i bussen, og vi fik tingene til at fungere. Vi prøvede flere forskellige systemer, og lige pludselig var den der.

- Vi burde fejre det på samme måde som FCK, for det stod ikke lige i kortene, at det var os, der skulle overleve, mener Lodberg.

Sønderjyske endte på ottendepladsen, mens FCK vandt mesterskabet med fem point ned til FC Nordsjælland.