Sønderjyske siger straks farvel til Superliga-træner

Sønderjyske opsiger træner Claus Nørgaards kontrakt med øjeblikkelig virkning dagen efter, at han selv meddelte at ville stoppe i klubben til sommer.

Superligaklubben Sønderjyske opsiger træner Claus Nørgaards kontrakt med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Træneren havde kontraktudløb til sommer, men allerede søndag meddelte Claus Nørgaard straks efter 3-0-nederlaget til FC København, at han ikke ville forlænge den.

quote

Vi besluttede, at det gav mest mening, at vi hver især fik frisk halm i træskoene ved at gå hver til sit. 

Hans Jørgen Haysen, sportschef, Sønderjyske

Mandag kom klubben så frem til at stoppe samarbejdet allerede nu. Årets resultater har blandt andet ikke levet op til forventningerne. Klubben har af den grund brug for en frisk start på det nye år, lyder det fra sportschef Hans Jørgen Haysen.

- Vi besluttede, at det gav mest mening, at vi hver især fik frisk halm i træskoene ved at gå hver til sit. Vi står over for et forår, der bliver sindssygt intenst, og hvor vi skal kæmpe for enhver meter, have en masse energi og lyst. Har du en træner, som du ved ikke vil være der, så er det bedst at gøre noget andet, siger Hans Jørgen Haysen.

Claus Nørgaard tiltrådte i januar 2017 og nåede dermed at stå i spidsen for holdet i knap to år.

- Claus har været med til at stabilisere os i superligaen efter sølvet i 2016, og det var også det, han blev ansat til. Han har skullet stå model til meget, og vi har især i 2018 haft et hårdt år, så det er også med i vores vurdering, at det nu er tid til at starte op på en frisk, siger Hans Jørgen Haysen. 

Sportschefen skal nu bruge den kommende tid på at finde en ny cheftræner. 

Jagten på ny træner er i gang

Forventningen er, at den kommende træner er på plads, inden spillerne møder ind efter juleferien 7. januar. 

- Selvfølgelig har vi nogle kandidater. Vi står ikke helt på bar bund, men vi har ikke noget konkret endnu. Noget, der er rigtigt vigtigt for os, er talentudvikling. Vi har smidt en masse energi og økonomi ind i det, så det er et parameter, en træner også bliver ansat på, siger Hans Jørgen Haysen.

Sønderjyske ligger aktuelt nummer 10 i Superligaen med 22 point for 20 kampe. Dermed er der seks point til top-6, der udløser en plads i mesterskabsspillet. 

I sidste sæson endte Sønderjyske i nedrykningsspillet, men klarede frisag uden problemer. 

I Claus Nørgaards første halvsæson i 2017 sluttede Sønderjyske på sjettepladsen i mesterskabsspillet. 

Den 38-årige Nørgaard har trænerfortid for flere danske U-landshold og var i tre år assistenttræner for Brøndby.