SønderjyskE sikrer tredjeplads i CHL

Med en flot triumf på 4-3 hos tyske Krefeld Pinguine vandt SønderjyskE en historisk sejr i Champions Hockey League. Sønderjyderne sikrer sig dermed en tredjeplads i deres gruppe.

SønderjyskE sikrede sig onsdag aften tredjepladsen i Gruppe J i Champions Hockey League. Det tyske DEL-hold Krefeld Pinguine blev besejret på tyskernes egen is. Alle odds talte ellers imod en SønderjyskE-sejr, da bussen med holdet sad fast i to store køer undervejs til kampen. Efter ni stive timer kom bussen endelig til Krefeld med kun 60 minutter til kampstart, og 20 minutter til SønderjyskE-spillerne skulle være på is til opvarmningen.

- Spillerne løb næsten ud af bussen og ind på isen. Måske vi skal til at gøre det til hver udekamp, da det jo gik meget godt, siger cheftræner Dan Ceman med et stort grin.

Han var naturligvis meget stolt over den flotte sejr, men han erkender også, at starten på kampen ikke var optimal.

- Vi fik en dårlig start, og det var nok busturens skyld. Vi skøjter ikke godt i starten, og de kommer hurtigt foran med et par mål. Vores reducering til 1-2 var vigtig, da det gav os tro på tingene. Derfra arbejder vi os langsomt ind i kampen, og vi spiller en meget disciplineret kamp, hvor vi gør de simple ting og slår til på vores målchancer, siger Dan Ceman.

Da Krefeld fem minutter inde i trejde periode slog til og scorede til 3-1, så det lidt dystert ud, men Mads Lund kvitterede med en hurtig reducering, og så levede kampen igen. Med seks-syv minutter tilbage af kampen scorede SønderjyskE to gange på under to minutter. Først udlignede Tyler Gotto på et mål, og kort efter scorede Kim Lykkeskov sejrsmålet.

Med dagens pointhøst skal Kim Lykkeskov bære topscorertrøjen i den sidste gruppekamp i CHL. Kaptajnen er nu oppe på fem CHL-point. Returopgøret mod Krefeld spilles den 7. oktober i Vojens.

Først har SønderjyskE dog nogle kampe i ligaen. Allerede fredag aften er der udekamp hos Rungsted Ishockey, og tirsdag den 30. september er der lokalbrag mod Esbjerg Energy i SE Arena.