Sønderjyske: Slut med at pendle fra Aalborg til Haderslev

Det er snart slut for Ole Nielsen med at pendle mellem Aalborg og Haderslev. Efter fire sæsoner stopper han som sportschef for fodboldklubben Sønderjyske med udgangen af maj.

Det sker efter en hård sæson, hvor Sønderjyske længe lå som bundprop i Superligaen, før det lykkedes klubben at redde sig med søndagens 3-0-sejr ude over AGF.

- Det her har været den største bedrift, for vi var under nedrykningsstregen i seks-syv måneder og havde et efterslæb fra efterårets kampe.

- Det har været mentalt rigtig hårdt at ligge så lang tid under stregen og så skulle kæmpe sig op, siger Ole Nielsen.

Den snart forhenværende Sønderjyske-sportschef kunne trække vejret lidt mere roligt i sine første tre sæsoner i klubben, hvor klubben blev henholdsvis nummer syv, seks og otte.

Trods modgangen i denne sæson ser Ole Nielsen med tilfredshed tilbage på sin tid i Sønderjylland.

- Vi har lagt på i de fire år, hvor vi har udviklet os sportsligt og også med vores setup og faciliteter. Vi har fået en indendørs lethal til vintermånederne, og vi har fået en ny tidssvarende tribune med blandt andet skybox, siger han.

- Jeg synes, jeg efterlader Sønderjyske i en rigtig god forfatning, og det glæder mig meget.

- Vi har bevæget os fra at være et hold, som man troede, hele tiden skulle rykke ned, til at man har fået respekt for os rundt omkring. Vi har bevæget os op gennem tabellen.

- I denne sæson har der været nogle ting med de mange skader i efteråret, så vi fik et efterslæb og derfor måtte kæmpe gennem foråret. Men ellers har vi fået de bedste placeringer med en sjette-, syvende- og ottendeplads de tre foregående år, siger Ole Nielsen.

Afskeden med Sønderjyske sker primært efter ønske fra Ole Nielsens hustru og børn, som gerne vil se mere til ham.

Han håber at få et nyt job i fodboldverdenen, men har tålmodighed i forhold til at vente.

- Der er ikke noget endnu. Der har tidligere været henvendelser, men det er der ikke lige nu.

- Jeg må se på, hvilke muligheder der eventuelt vil komme. Hvordan er den samlede pakke. Det skal være spændende og interessant, også i forhold til det ambitionsniveau jeg har, siger Ole Nielsen, der tidligere har været sportsdirektør i AaB Ishockey.