Sønderjyske tog point fra FCK

Sønderjyske tog point fra FC København i Haderslev, og efter 2-2 er mestrene nu på hælene i guldkampen.

Et sus gik gennem de 4.806 tilskuere på Haderslev Stadion, da Lasse Vibe gjorde det til 2-0 for Sønderjyske mod FC København, som dog hev 2-2 i land til sidst i superliga-kampen.

Hvis FC Nordsjælland vinder over OB mandag, er mestrene pludselig ét point efter konkurrenten med blot to spillerunder tilbage. De forsvarende mestre fra FCK er på hælene.

Mod Sønderjyske havde FC København ellers chancerne til at vinde. Hjemmeholdet startede optimistisk og havde meget spil på FC Københavns halvdel i den indledende fase, men sønderjyderne kom ikke frem til de store chancer.

Til gengæld fik FC København plads til at skabe chancer. Og efter en famlende start kom de dyre drenge fra København frem til en række muligheder midt i halvlegen.

César Santin var den store synder med fire store afbrændere på kort tid, men også angrebsmakkeren Dame N'Doye kunne have bragt FC København foran.

Mange af københavnernes angreb gik igennem højre side, hvor Christian Bolaños hele tiden var en trussel, mens Lars Jacobsen kom godt med frem.

Sønderjyske satte sin lid til den lille 10'er Quincy Antipas fra Zimbabwe. Og han skabte holdet første chance, da han midt i halvlegen spillede bolden ud til en fri anfører Henrik Hansen, der spillede videre til en endnu mere fri Eyjólfur Hédinsson.

Og islændingen bragte sikkert hjemmeholdet på 1-0. Den stilling blev udbygget kort inde i anden halvelg af Lasse Vibe, og Sønderjyske kom i det hele taget langt bedre med efter pausen.

FC Københavns satsning skabte plads, men københavnerne skabte også selv chancer. Først et kvarter før tid kunne Christian Bolaños dog reducere til 1-2. Og 10 minutter senere udlignede indskiftede Sölvi Ottesen.

Nu kan FC København ikke længere selv afgøre tingene i guldkampen, men skal håbe på, at FC Nordsjælland mister point, hvis guldet og den direkte plads i Champions League-gruppespillet skal i hus.