Sønderjyske vandt håndboldslaget om Sønderjylland

TM Tønder måtte se sig slået af Sønderjyske i det første sønderjyske lokalopgør imellem de to klubber på liganiveau nogensinde.

De har ikke altid været bedste venner, Sønderjyske og TM Tønder. Og søndag var de det heller ikke just.

Da Sønderjyske Elite blev skabt, var TM Tønder det højest rangerende sønderjyske håndboldhold, og Sønderjyske spillede derfor herrehåndbold på Tønders licens og i Tønder. I 2006 blev det besluttet, herrehåndbolden skulle flyttes til Sønderborg – og så ville TM Tønder ikke længere være med. De besluttede at stå på egne ben.

Det har de nu gjort i ti år, og i sidste sæson lykkedes det så TM Tønder at rykke op i den bedste række, hvor ”storebror” fra Sønderjyske har været fast inventar i de sidste mange sæsoner.

Søndag skulle det første indbyrdes opgør mellem de to klubber i den bedste række i Danmark så stå. Og for lige at gøre kampen lidt ekstra intens, så har TM Tønder flere tidligere Sønderjyske-spillere i truppen – og selvfølgelig cheftræner Claus Lyngsøe, der bor i Sønderborg og har en fortid som assistenttræner for de lyseblå.

Det var ligaherrerne fra Sønderjyske, der startede bedst, selvom begge hold havde store problemer med at score. Først efter næsten syv minutter fik tilskuerne kampens første mål. Derefter bragte Sønderjyske sig foran med 3-0. Tæt på elleve minutter inde i kampen fik TM Tønders Nikolaj Enderleit endelig scoret.

Sønderjyske bevarede føringen frem til få sekunder før pausen, hvor TM Tønders hurtige højrefløj Mathias Jørgensen udlignede til pausestilling 9-9.

I anden halvleg tog Sønderjyske på ny teten, og de lagde afstand til TM Tønder. Størst var føringen ved stillingen 18-12, og det forspring formåede de lyseblå stort set at holde frem til slutningen af kampen.

21-16 vandt Sønderjyske over TM Tønder i Skansen i det første sønderjyske lokalopgør på liganiveau nogensinde.

Sønderjyske spiller sig op på ligaens 10. plads med fine muligheder for at rykke længere op i tabellen, mens TM Tønder på ligaens 13. plads skal holde sig væk fra ligaens sidsteplads, der betyder direkte nedrykning. To point er der ned til det scenarie.