Søren Pind vil have fuld åbenhed om flygtningetal

Justitsministeren har bedt politiet fortsætte med at offentliggøre, hvor mange flygtninge, der er kommet.

Rigspolitiet skal fortsat fortælle offentligheden, hvor mange flygtninge, der skønnes at være kommet over grænsen.

Det har justitsminister Søren Pind (V) sørget for, efter at politiet lørdag aften ellers meddelte, at man ville stoppe med at give sit skøn videre til pressen.

- Har koordineret med Rigspolitiet at offentligheden også i den kommende tid vil få politiets skøn over flygtningesituationen, hedder det i et tweet fra ministeren.

Søndag tilføjer Søren Pind på Twitter, at han også forventer, at politiet i de kommende dage vil komme med skøn på, hvor mange der igen forlader Danmark.

- Jeg forventer, at politiet de næste dage også vurderer udrejste - efter alt at dømme vil tallene minde meget om hinanden, skriver justitsministeren på sin Twitter-profil.

Når politiet ikke længere mente, at det gav mening at offentliggøre tallene, så skyldes det ifølge Rigspolitiets kommunikationsrådgiver, at de er behæftet med stor usikkerhed, fordi det er umuligt at tjekke alle biler, busser og tog, der kommer over grænsen.

- Hvis vi skal melde tal ud, så skal det være tal, vi kan stå inde for. Vi kan godt forstå, at der er en stor interesse for det her. Men hvis vi skal give nogle tal, så skal det være nogen, som vi er rimelig sikre på giver et retvisende billede.

- Og i den situation, som vi står i nu, har vi ikke et fuldt overblik over præcis, hvor mange der kommer ind i landet, sagde Thomas Kristensen lørdag aften til Ritzau.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører kritiserede først politiets beslutning, men er tilfreds med, at ministeren nu har grebet ind.

- Det er vigtigt, hvis vi skal bevare overblikket, og det er noget, der mangler i den nuværende situationen.

- Jeg tvivler, men jeg håber, at det her er udtryk for at regeringen nu i højere grad vil forsøge at styre udviklingen. For det har vi manglet, siger han.