Solar venter beskeden vækst

Grossist-koncernen Solar - med hovedsæde i Kolding - forventer beskeden vækst i år med udsigten til lavkonjunktur i Europa. Solar omsatte i 2011 for 11,4 milliarder kroner og havde et overskud før skat på 146 mio. kr.

Den børsnoterede koncern arbejder på at bliver den førende tekniske grossist inden for el-artikler, vvs- og ventilationsprodukter. I efteråret opkøbte koncernen fire el-grossistvirksomheder i Holland, Tyskland, Østrig og Belgien.

Volumen

- Opkøbet giver os yderligere volumen i Holland og Tyskland, hvor vi allerede er repræsenteret. Samtidig bliver vi her specielt styrket inden for salg til byggeri. Derudover er vi med opkøbet kommet ind på de østrigske og belgiske markeder med virksomheder, som gør sig gældende blandt de førende aktører. Dermed har vi en god markedsposition og et godt udgangs¬punkt for videreudvikling, siger koncernchef Flemming H. Tomdrup.

Lavkonjunktur kan blive fordel

Udsigten til lavkonjunktur bekymrer ikke koncernchefen:

- Heldigvis er Solar en robust virksomhed med et solidt fundament, og det vil vi bygge videre på. Den øjeblikkelige krise i samfundet kan faktisk have en positiv indvirkning på Solar.

- For krisen øger det økonomiske incitament til at gennemføre energieffektiviseringer både i offentligt og privat regi, og netop energieffektivisering er et af Solars vigtige forretningsområder, påpeger Flemming H. Tomdrup.