Sommerferiens ekstra trafik presser grænsekontrollen

Politiet har indsat ekstra mandskab ved grænsen. Indtil videre er det trafikale sommerkaos udeblevet.

Vejdirektoratet advarer om, at der kan være kø de næste mange lørdage i sommerferien. Derfor har politiet taget de nødvendige forbehold for at håndtere de mange turister.

quote

Vi håber, trafikanterne er tålmodige og benytter det ekstra spor – og husker at have passet klar, når de nærmer sig grænsekontrollen. Det er med til at lette det.

Brian Fussing, Politiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi

Lørdag er skiftedag i de danske sommerhuse. Det trækker mange bilister sydfra mod Danmark.

- Lørdag har vi erfaret, at der er ekstra meget trafik. Det er skiftedag i sommerhusene ved Vesterhavet og andre steder i Danmark. Der oplever vi et ekstra pres på grænsen, forklarer politiinspektør Brian Fussing fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Derfor har politiet indsat ekstra mandskab ved grænserne i Frøslev, Padborg og Kruså.

- Vi har kigget på vores koncept ved grænsen. Det kan vi optimere ved at indsætte ekstra personale, så vi kan holde alle sporene åbne, når det er nødvendigt.

Samtidig har de tyske myndigheder sat ekstra skilte op inden man når grænsen.

Lørdag morgen var der en kort ventetid for bilisterne. Den forsvandt, da der blev åbnet for et ekstra spor. Politiet er opmærksomme på, at der de kommende lørdage kan komme endnu mere pres på grænsekontrollen.

- Det kan klumpe lidt sammen, når danskerne kommer hjem fra deres bilferie syd for grænsen. Det er vi klar til at håndtere ved at åbne de spor, det er praktisk muligt at åbne.

Som bilist kan man også selv tage de nødvendige forbehold.

- Vi håber, trafikanterne er tålmodige og benytter det ekstra spor – og husker at have passet klar, når de nærmer sig grænsekontrollen. Det er med til at lette det, slutter Brian Fussing.

Det er særligt de næste fire lørdage, den midlertidige grænsekontrol kan give anledning til kø.