TV der bevæger dig

Sommerhusejere frygter turistmagnet i baghaven

01:50

10 kystprojekter skal udvikle kyst-og naturturismen og øge tiltrækningen af udenlandske turister. Et af projekterne er Blåvand Strandpark.

Flere sommerhusejere i Blåvand er utilfredse med udsigten til en ny stor p-plads i forbindelse med kystprojektet Blåvand Strandpark.

Torsdag vedtog regeringen en ny planlov, som ikke rokker ved tilladelsen til de 10 kystprojekter, der skal udvikle kyst- og naturturismen og øge tiltrækningen af udenlandske turister. Et af projekterne er Blåvand Strandpark.

 Men planerne om en stor parkeringsplads gør lige nu flere sommerhusejere nervøse. 

Den planlagte parkeringsplads er en del af det kommende Blåvand Strandpark, hvor der skal bygges strandpromenade, udsigtsplatform og ferielejligheder.

I Blåvand har Bent Pedersen og familien haft sommerhus i første klitrække i 22 år. Han er en af dem, der ikke er begejstret over planerne.

- Jeg er vred, for når man har købt det her for at have den her skønne natur, så bliver det så lige pludselig taget fra en, siger han.

Hvad, der kommer til at ske med kyststrækningen, er noget, der bliver snakket meget om i Blåvand hos Bent Pedersen, genboen Georg Damgaard og de andre sommerhusejere.

- Lige så snart vi er sammen, så diskuterer vi det, og alle er oppe at køre over det, siger han.

Ifølge formanden for Plan- og Teknikudvalget i Varde Kommune, så bliver borgerne dog taget med på råd. Han henviser blandt andet til torsdagens borgermøde på Varde Rådhus.

- Hvis nu vi var gået direkte i gang med planarbejdet uden at høre borgerne først, så kunne man tale om at tromle, men her er vi i en idéfase, og vi er ude for at lytte til borgerne. Det gjorde vi blandt andet med det borgermøde, vi havde i går, siger Preben Friis-Hauge, formand for Plan- og Teknikudvalget i Varde Kommune.

Se hele hans kommentar her:

02:13 Luk video

Projektet er lige nu til høring frem til første august. Til september beslutter byrådet så, om man vil gå videre med projektet ved at udarbejde en lokalplan.

 

Bent Pedersens sommerhus ligger som nummer tre fra venstre.

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden