TV der bevæger dig

Sommerhusejere raser over lokalt fjernvarmeværk

02:01

Sommerhusejere raser over Broager Fjernvarmeværk. Video: Bárður Michaelsen, TV SYD.

To store boremaskiner spolerer sommerhusidylen i Broager. Det larmer så meget, at sommerhusejerne nu forsøger at få arbejdet stoppet.

En flok ejere og udlejere af sommerhuse i Vemmingbund ved Broager er både sure og frustrerede over den lokale fjernvarmeforsyning.

Den borer ned til varmt vand i et nyt ren-energi-projekt. Sommerhusejerne er ikke utilfredse med selve projektet. Men tidspunktet og støjen fra de store boremaskiner er sommerhusejerne meget trætte af.

Jeg blev nødt til at ringe til dem, der skulle leje det fra næste uge. De sagde, at med det, jeg forklarede dem, så ønskede de ikke at komme. Det er tre ugers husleje, der er væk.

- Fra mit hus er der omkring 30 meter hen til boremaskinen. Når den kører, kan vi ikke snakke sammen ude i haven. Så er vi nødt til at råbe til hinanden, siger lagerchef Bent Johansen fra Flensborg til TV SYD.

Problemet er nemlig, at lejerne af husene bliver væk. Det koster mange penge midt i højsæsonen.

- Jeg blev nødt til at ringe til dem, der skulle leje det fra næste uge. De skulle faktisk være kommet i dag. De sagde, at med det, jeg forklarede dem, så ønskede de ikke at komme. Det er tre ugers husleje, der er væk, forklarer Bent Johansen.

Broager Fjernvarme, der står for projektet, forsøger at minimere generne.

- Vi kan kun sige, at vi gør så meget som overhovedet muligt for ikke at genere nogen. Projektet kører kun fire dage om ugen og det kører slet ikke i uge 28-29-30, siger formand Peer Allan Monger fra Broager Fjernvarme.

Sommerhusejerne fik besked blot én uge før arbejdet blev sat i gang. Det skaber frustration.

- Vi håber på, at de kan se at det virkelig er et kæmpe problem i et sommerhusområde. Vi håber på, at der er nogle mennesker der begynder at tænke nu, siger sommerhusejer Bent Kristensen fra Dybbøl.

Selvom sommerhusejerne råber op, har Broager Fjernvarme ikke tænkt sig at stoppe arbejdet vandboringerne.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden