Sommerhusudlejere glemmer skatten

21 millioner kroner er der kommet i statskassen, siden Skat Esbjerg begyndte at tjekke om sommerhusudlejerne nu også betaler det, de skal i skat. Og det er langtfra alle, der gør det.

Faktisk er det kun to ud af tre sommerhusudlejere, der har fortalt Skat om deres indtægter ved udlejning i årene fra 2007 til 2010. Det har indtil nu ført til, at sommerhusudlejerne dels skal betale 21 millioner kroner i skat og dels bøder på i alt 1,1 million kroner.

For Skat har det været et kæmpe tastearbejde, fordi to af udlejningsbureauerne kun ville give Skat oplysningerne på papir og ikke digitalt. Og dermed skulle oplysninger om 3.000 sommerhusudlejere simpelthen tastes ind manuelt. Men nu er Skat ved at være igennem, og det er ganske mange af de 3.000 udlejere, der udover skatten også skal betale en bøde, siger projektleder Klaus Hansen fra Skat i Esbjerg:

- Vi ender nok på, at 100 sommerhusejere skal have en bøde, og det viser jo, at det er ret store beløb, de har snydt for, siger Klaus Hansen til DR Syd.