Sommerlandet blev advaret mod solen

Gæsterne i Sommerland Syd i Tinglev fik lørdag råd og vejledning til at passe på solen, da Danmark er det land i verden, der årligt får flest nye tilfælde af modermærkekræft blandt unge kvinder.

Selv om solen flere steder lader vente på sig, er det godt at vide noget om, hvordan man omgås solen fornuftigt, når den er her. Det gælder også for Sommerland Syds gæster, som lørdag blev klogere på sund adfærd i solen.

Det var frivillige fra kampagnen ?Skru ned for solen?, der i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden besøgte Sommerland Syd som et led i arbejdet med at forebygge kræft i huden.

Kræft i huden kan bekæmpes

I mange tilfælde er det eftertragtet at ligge på en førsteplads, men vi har ingen grund til at være stolte af den førsteplads, vi her i Danmark indtager, når det gælder forekomsten af modermærkekræft, som er den mest alvorlige form for kræft i huden. Selv solbeskinnede lande som Australien og New Zealand bliver nu overhalet af de unge danske kvinder. Det viser en opgørelse over de nyeste tal fra WHOs globale kræftdatabase, GLOBOCAN.

- Danmark er det land, der årligt får flest nye tilfælde af modermærkekræft blandt unge kvinder, når der tages højde for befolkningsstørrelse og aldersfordeling i befolkningen, men sådan behøver det ikke at være. Kræft i huden er en sygdom, som vi kan bekæmpe, hvis vi forstår at omgås solen fornuftigt, siger Lene Holm Poulsen, der er frivilligkoordinator i Kræftens Bekæmpelse i Område Syddanmark.

De fire S?er

Én af grundpillerne i ?Skru ned for solen?-kampagnen er de fire S?er: Siesta, Solhat, Solcreme og Sluk solariet. De råd fik Sommerland Syds gæster med på vejen via Danmarks Dejligste Legeplads, der blandt andet bestod af en solcykel, solcremebælter, klistermærker, hatte, balloner og masser af sund og nyttig viden om solen og den måde, vi bedst omgås den på.