TV der bevæger dig

Sonja lider af en sjælden sygdom - nu får hun hjælp af vennerne

00:39

Det her er Sonja Dahl Lose. Hun vejer kun 35 kilo på grund af en lang sygehistorie, hvor hendes mave har skabt talrige problemer. Nu træder vennerne til med en økonomisk håndsrækning.

Lægerne har opgivet Sonja Dahl Lose, men vennerne kæmper videre for at hjælpe hende i en svær tid

Sonja Dahl Lose lider af en mavesygdom så sjælden, at lægerne ikke har noget navn for den. Efter et langt forløb i sundhedssystemet er hun nu som 35-årig blevet opgivet af lægerne, som ikke kan gøre mere for hende. Men Sonjas venner kæmper videre, og de har startet en indsamling på Facebook.

- Vi håber, som familiens venner, at I vil støtte familien og give et bidrag. Hjælp dem, så Sonja kan få en masse dejlige oplevelser med hendes mand og to piger, og hjælp til at lette hverdagen, så de som den dejlige familie de er, kan leve i og med det de går igennem. Det er nu Sonja stadig har kræfterne, skriver Marianne Duus i Facebook-gruppen "Støt Sonja Og Hendes Familie i Tistrup".

Sonja kan ikke optage næringsstoffer. Hun fik konstateret Acalasi - problemer med spiserøret - i 1996. Det fik lægerne bugt med, men det er komplikationer fra den sygdom, som stadig giver hende problemer. I 2010 begyndte det for alvor at gå galt, og Sonja kastede op og mistede energi.

- Jeg var meget tæt på at dø, siger hun til TV SYD.

I det seneste år han hun fået al sin næring gennem en sonde i hjertet, og siden tirsdag har lægerne som det seneste lagt en sonde direkte ned i tarmen med næringsstoffer. Uden held. Siden tirsdag har hun tabt yderligere halvandet kilo.

- Lige nu vejer jeg 35 kilo, og det kan kroppen jo ikke holde til, siger Sonja Dahl Lose.

For at hjælpe hende, har en gruppe venner via Facebook siden tirsdag samlet 177.000 kroner ind.

- Det er meget rørende. Det er nogle rigtig gode venner, der har startet indsamlingen, og det er jo helt fantastisk, siger Sonja Dahl Lose.

Pengene skal bruges til et sterilt rum i hjemmet i Tistrup og en tur til Disneyland i Florida for hele familien.

- De varme hilsner og bidrag vælter ind, det er overvældende og ubeskriveligt hjerteligt at mærke den omsorg og de tanker der strømmer ind til Sonja og hendes familie. Af hjertet tak, skriver indsamlingensansvarlig Marianne Duus på Facebook.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden