TV der bevæger dig

SoSu-skole får fjernundervisning

Eleverne kan slippe for den traditionelle klasseundervisning. (Arkivfoto).

Som den første af landets 16 SoSu-skoler er Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa nu klar med fjernundervisning.

To nye hold begynder på skolen efter nytår. Det ene hold skal have traditionel klasseundervisning, mens eleverne på det andet hold kan studere hjemme to dage om ugen.

Via deres computer får de adgang til undervisningsmaterialer samt de opgaver og lektier, som normalt bliver omdelt i klassen. De kan også få kontakt med underviserne.

- Det kræver en vis selvstændighed og en stor selvdisciplin. Men til gengæld er jeg overbevist om, at vi får nogle mere modne og ansvarsbevidste assistenter ud i den anden ende, siger direktør Joan Jessen fra SoSu-skolen i Aabenraa.

Skolen satser på, at eleverne med fjernundervisningen bliver mere fortrolige med tekniske hjælpemidler, som også indgår i den velfærdsteknologi, de skal bruge, når de er uddannede.

En del af eleverne har lang transporttid til og fra skolen i Aabenraa. Der er eksempler på, at elever har fire timers transporttid hver dag. For dem vil fjernundervisning også betyde en betydelig lettelse i hverdagen.

Skolen har ansat chefkonsulent Trine Ungermann Fredskild som ansvarlig for fjernundervisningen. Hun har lavet en Ph.d. i netop fjernundervisning.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden