Spar op til 60 % på et sommerhus!

Sommerhusene har aldrig været billigere, end de er nu. Nogle steder er priserne faldet op til 60 % siden de toppede i 2007.

Påsken er over os, og samtidig starter højsæsonen for at kigge på nyt sommerhus. Går man i den forbindelse med tanker om at investere opsparingen i et fritidshus, er der godt nyt; husene er nemlig i år mange steder endnu billigere end sidste år. Faktisk kan der være helt op til 60 pct. eller mere at spare på sommerhuskøbet i forhold til, da priserne toppede.
 
DanBolig har i fællesskab med Nordea sammenlignet prisudviklingen i alle landets traditionelle sommerhuskommuner. Udgangspunktet er et gennemsnitligt sommerhus på 50 kvm., fordelt på landsdele og kommuner.
 
På landsplan er det gennemsnitlige prisfald på 13 pct., siden priserne toppede i efteråret 2007. Men der er ganske store udsving, når man ser på de enkelte dele af landet.
 
Der er imidlertid store forskelle fra egn til egn - ikke mindst i størrelse og hustype, og for eksempel i Nordsjælland finder man endda huse, der er steget i det seneste års tid. I Århus, Tønder og Vejle er der dog tale om store prisfald i størrelsesordenen 40-65 pct.
 

Salgsprisen er lav

Ser man på udbudspriserne - altså den pris, der står på til salg-skiltet, springer det imidlertid i øjnene, at prisfaldet ikke er så stort. På landsplan er priserne på sommerhuse faldet med gennemsnitligt 8 pct. siden toppen i efteråret 2007.
 
- Men ét er udbudspris; noget helt andet er salgspris. Og på landsplan er handelspriserne altså faldet med 13 pct. i gennemsnit, visse steder naturligvis endnu mere. For sommerhussælgerne gælder det derfor om at være skarp på prisen, så skal man nok også få solgt sit hus", siger Hans-Erik Pedersen
 
-Man skal imidlertid også huske, at det for manges vedkommende ikke er et krav at få solgt. Det skyldes ofte, at sommerhuset er en gennemtænkt opsparing. Så selv om huset står til salg, kan det sagtens tænkes, at prisen også kan blive for lav for sælger. Men der er mange gode huse at vælge imellem til en fornuftig penge", slutter Hans-Erik Pedersen.
 
Går man og drømmer om sommerhus, er det værd at benytte påsken til at kigge nærmere. Ser man sig godt for, kan der være rigtig mange penge at spare på et gennemsnitligt hus, som er det de fleste af os foretrækker.