TV der bevæger dig

Sparekasser: Ingen grund til bekymring

01:43

1 af 2

Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse har lukket for handel med garantbeviser efter droppet fusion med Bredebro Sparekasse, men kunderne har ingen grund til bekymring, forsikrer sparekassen.

Det er under tre måneder siden, at Sparekassen Vorbasse-Hejnsvig og Bredebro Sparekasse begejstret annoncerede en fusion, der skulle styrke positionen på markedet, øge konkurrenceevnen og ikke mindst imødegå de stigende myndighedskrav fra Finanstilsynet og andre offentlige myndigheder.

Mandag meddelte de to sparekasser så, at fusionen alligevel ikke bliver til noget, og Vorbasse-Hejnsvig lukkede i samme ombæring for handel med garantkapitalen.

- Vores forretningsmodeller er for forskellige.

Det er den korte forklaring fra begge sparekassedirektør på, hvorfor fusionen blev opgivet. Hvad de to sparekasser har opdaget, og hvad forskelligheden går ud på, ønsker ingen af direktørerne at kommentere på.

Begge direktører forsikrer dog, at det ikke kommer til at betyde noget for kunderne.

- Det kommer ikke til at betyde noget overhovedet. Nu klarer vi os selv, og nu kører vi, som vi har gjort de sidste 137 år, siger direktør i Bredebro Sparekasse John Kristensen til TV SYD.

I Vorbasse-Hejnsvig forklarer direktør Erik Rasmussen, at den lukkede handel med garantbeviser handler om at skabe ro.

- Vi har lukket for ind og udbetaling af garantkapitalen, fordi vi ønsker lige at have ro omkring kapitalandelene. Garantkapitalen indgår, når vi laver vores solvensopgørelse, og der er det vigtig for os at være sikker på, at vi har det kapitalgrundlag, der er nødvendigt for at drive en sund sparekasse, siger Erik Rasmussen til TV SYD.

Han afviser samtidig, at den afbrudte fusion får nogen betydning for kunderne.

- Jamen i første omgang har det ingen betydning for kunderne. Vi har stadigvæk åben hver dag. Der er stadig penge i kassen. Vi har stadig stort indlånsoverskud ? dvs. vi har meget mere indlån end udlån, så på den side betyder det ikke noget for dem, siger direktør Erik Rasmussen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden