TV der bevæger dig

Sparekasser stopper fusions-planer

Vorbasse Hejnsvig Sparekasse (arkivfoto) har stoppet fusionsplaner med kollegerne i Bredebro.

Planerne om at lægger sparekasserne i Vorbasse-Hejnsvig og Bredebro sammen er stoppet. De to sparekasser er for forskellige.

De to sparekasser offentliggjorde 2. august, at bestyrelserne havde indgået aftale om en sammenlægning. Siden har der været arbejdet med de praktiske ting, bl.a. en afklaring af skattemæssige forhold.

- I processen har det vist sig, at de to sparekassers forretningsmodeller var for forskellige, hvorfor sammenlægningsprocessen er standset, hedder det i en fælles meddelelse.

Midlertidigt stop

Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse har samtidig valgt at indføre et midlertidigt stop for ind- og udbetaling af garantkapital fra tirsdag.

- Det sker udelukkende for at udvise ansvarlighed, så garanternes kapital beskyttes og sikres solidarisk, skriver sparekassen i en pressemeddelelse.

Vil være større

Direktør i Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse, Erik Rasmussen, oplyser, at sparekassen allerede leder efter en ny partner.

- Der er ingen tvivl om, at vi har et ønske om at blive større, siger han til Børsen Finans. Det ønske har vi stadigvæk. Det har ikke ændret sig. Men nu skal bestyrelsen i arbejdstøjet og finde ud af, hvordan vi kommer videre herfra.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden