TV der bevæger dig

Spareplan lukker sygehus i Brædstrup

01:09

1 af 2

Sygehuset i Brædstrup lukker definitivt i forbindelse med besparelserne på en halv milliard i Region Midtjylland, og bygningerne sættes til salg.

Livsstilscentret, som blev opfundet på Brædstrup Sygehus, og friklinikken flyttes til Silkeborg. Tidlgiere er det vedtaget, at fertilitetsklinikken, som også i mange år har været synonyumt med Brædstrup, flyttes til Horsens.

Sidste senge flyttes til Horsens

Spareplanen betyder også, at de sidste medicinske senge i Brædstrup, flyttes til Horsens.

Bygningerne rummer også et hjerneskade-center, hvor hjerneskadede patienter modtager den første genoptræning. Dette center flyttes også til Silkeborg.

Allerede forrige år vedtog Region Midtjylland, at sygehusbygningerne i Brædstrup skal rømmes og sælges. Med den nye spareplan kommer det til at ske hurtigere.

Truet mange gange

Sygehuset i Brædstrup har været truet i mange omgange. Sygehuset har overlevet spareplaner helt tilbage i det nedlagte Vejle Amts.

Først blev Livsstilscentret oprettet med stor succes i Brædstrup. Senere blev flere afdelinger indrettet til en mellemting mellem et offentligt sygehus og et privathospital.

Specialister i åreknuder

I Vestdanske Friklinikker, som også omfatter Give Sygehus, har en stribe læger fra hele landet arbejdet på deres fridage. Bl.a. har friklinikken i Brædstrup været førende inden for operation af åreknuder.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden