TV der bevæger dig

Spareplan vil lukke beredskabet i Haderslev

04:25

Bedst som Syd- og Sønderjylland glædede sig over de mange nye statslige arbejdspladser, der kommer til landsdelen, kan andre arbejdspladser være på vej væk fra vores landsdel. Det drejer sig om de mange ansatte i Beredskabsstyrelsens center i Haderslev.

Arkivfoto.

1 af 2

Et forslag til besparelser på beredskabsområdet vil lukke alle de jyske beredskabscentre. Det gælder altså også beredskabet i Haderslev.

Der skal spares hele 125 millioner på beredskabsområdet i hele landet. Og de penge, foreslår embedsværket i Forsvarsministeriet, skal findes ved at lukke alle de jyske beredskabscentre og samle beredskabet i Hedehusene på Sjælland, skriver TV Midt-Vest mandag.

Spareplanerne vil altså gå ud over de 52 fastansatte og 72 værnepligtige på beredskabscenteret i Haderslev. Og ifølge næstformanden for Hovedorganisationen af Officerer i Danmark, Niels Bonde Jensen, vil det betyde en stor forringelse af sikkerheden i Jylland.  

- Man vil lukke fire af de seks centre. Det vil simpelthen være en katastrofe for Danmark, så er Danmarks ulykkesforsikring reelt sagt op, siger Niels Bonde Jensen til TV Midt-Vest.

Beredskabet bruges blandt andet ved oversvømmelser, store brande og naturkatastrofer. De sørger også for, at der er midlertidige overnatningsmuligheder ved for eksempel snestorme.

Beredskabscenteret i Allinge på Bornholm bevares.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden