TV der bevæger dig

Specialenhed skaffer masser af job

02:16

De bedste folk til at støvsuge markedet for job er samlet i en specialenhed.

1 af 2

Der er job til de ledige, der risikerer at miste dagpengene efter to år ledighed. Det viser erfaringerne fra Horsens.

Kommunen dannede for tre uger siden en specialenhed bestående af medarbejdere fra jobcentret, LO's a-kasser og uddannelsesinstitutioner.

Enheden på 14-15 personer flyttede sammen i et særligt jobberedskab.

Indsatsen har foreløbig resulteret i 30 ordinære job, 10 akutjob, fire flexjobs, fire rotationsjob og to voksenlærlinge, altså 50 nye job.

Beskæftigelsesdirektør Frode Fårup har oplevet, at især mindre håndværksvirksomheder blot skal have et lille skub for at skabe et nyt job.

- Det kan være, at virksomheden siger nej til opgaver, fordi mester og de ansatte i forvejen har travlt, eller de har meget overarbejde. Virksomheden har med andre ord et økonomisk grundlag for en ny ansættelse, forklarer Frode Fårup.

Jobberedskabet er det eneste af sin art i landet. Gennem samarbejdet med a-kasserne og fagforeningerne har specialenheden fået en langt større berøringsflade til erhvervslivet end en isoleret jobkonsulent på et jobcenter kan få.

Indsatsen for at få de såkaldt udfaldstruede i gang igen løber frem til 1. juli næste år. I Horsens er der brug for knap 600 nye job frem til sommer, hvis alle skal reddes fra miste dagpengene fra en a-kasse.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden