Speedway: Esbjerg går glip af finale - Holsted og Varde er med

Fredag aften udspandt der sig et drama, da semifinalen i speedwayligaen blev afgjort på allersidste omgang i omkørsel, hvor Holsted Tigers sneg sig med i finalen sammen med suveræne Team Fjelsted på bekostning af Esbjerg. Dermed er Holsted sammen med Varde klar til finalen.

Mens suveræne Team Fjelsted tidligt sikrede sig et forspring, der aldrig bragte DM-finalen i fare, så kæmpede Esbjerg Vikings, Holsted Tigers og Holstebro Elite på Varde Motor Arena fredag aften en duel så tæt, at der vil blive talt om denne match i mange år i dansk speedway. 

I 22. og sidste heat sendte en sidste-øjebliks overhaling fra Holstebros Kenneth Bjerre på Holsteds Bjarne Pedersen Holsted og Esbjerg ud i en omkørsel.

Her kom Esbjergs Rene Bach bedst fra starten og førte de første tre omgange, før polske Krzystof Buczkowski kørte helt ude i det bløde underlag og fik masser af bid, så han på sidste omgang overhalede og sikrede Holsted sejren og pladsen i DM-finalen på onsdag i Slangerup.

- Det var et drama, og det holdt hårdt. Det er det her, vi har kæmpet for, siden tingene begyndte at gå skævt for os, og det gik, lige som det skulle i aften med at komme i finalen, siger Holsted-holdleder Thomas Baastrup, som tidligere på sæsonen mistede holdkaptajn Nicki Pedersen i et styrt.

Finalen bliver kørt onsdag aften i Slangerup, hvor Team Fjelsted, Holsted Tigers, Region Varde og Slangerup mødes i kampen om DM-guldet.