Speedwaybane får 2.288 ekstra tilskuerpladser

Påsken igennem har der været stort travlhed på speedwaybanen Korskro Motor Center: både medlemmer og håndværkere er ved at lægeg sidste hånd på de udvidelser, der betyder, at Esbjerg Motor Sport kan snart invitere knap 2.500 flere tilskuere til speedway.

Håndsrækning

Speedwayklubben har gennem de seneste år oplevet stigende succes og øgede tilskuertal.

Klubben har samtidig et ønske om at tiltrække særlige arrangementer som en afdeling af danmarksmesterskabet til banen, og derfor er en øget tilskuerkapacitet en kærkommen håndsrækning fra kommunen.

Når udvidelsen er færdig, er startområdet blevet flyttet fra den østlige til den vestlige langside og samtidig vil der være skabt mere komfortable VIP-faciliteter. 

DM i maj

Med udvidelsen får Esbjerg Motor Sport den kapacitet på 5.000 tilskuere, som Dansk Motorsports Union kræver i forbindelse med afvikling af DM-afdelinger.

Planen er, at de nye rammer på Korskro Motorsport Center skal være klar til at byde velkommen til en afdeling af DM i maj, som bliver det første, store arrangement på banen.

I forbindelse med beslutningen i februar om at udvide speedway-faciliteterne sagde formand for Kultur & Fritidsudvalget Knud Jager Andersen (SF):
- Esbjerg Kommune satser stærkt på idrætten generelt, og det skal vi også gøre på motorsportsområdet i særdeleshed. Derfor afsatte Byrådet de 800.000 kr. til speedwaybanen i forbindelse med budgetlægningen i efteråret. Når Esbjerg Motorsport så kommer med modificerede forslag, skal vi selvfølgelig så vidt muligt komme deres ønsker i møde. Fleksibilitet sikrer det bedste resultat i sidste ende.