Spejdere bliver kåret som helte for at tænke på miljøet

Hvis spejderne selv transporterer sig til lejren på Kær Vestermark - altså uden hjælp fra en motor - så får de et nyt mærke til uniformen.

Alle spejdere kan få et nyt mærke for at være grønne - også de blå spejdere.

Sønderborg Kommunens ambition om at blive CO2-neutral i 2029 har nemlig smittet af på Spejdernes Lejr, så der er et mærke til de spejdere og ledere, der ankommer uden at køre i bus, bil eller med tog. Eneste motor, der er tilladt, er rugbrødsmotoren, med mindre man blaffer sig til et lift.  Den udfordring har spejderne taget godt imod.

135 spejdere vil derfor få overrakt mærket Zero Hero. Det gives til de spejdere, der fra Sønderborgs kommunegrænse selv har sørget for at transportere sig den sidste del af ruten frem til lejren.

Men der er hele 722 spejdere, der kan se frem til at blive udnævnt til Super Zero Hero. Det er de spejdere, der rejser hele vejen hjemmefra uden motorhjælp.

Der er dog en smule hjemmebanefordel for spejderne fra Sønderborg Kommune. For det forlanges ikke, at de først skal rejse ud af kommunen, for så at vende tilbage til lejren. Kommunens egne spejdere, der ankommer uden motor, får derfor Super Zero Hero-mærket.

Blandt andet ankom en spejdergruppe fra Dybbøl på tømmerflåde over Alssund. Familien Eisenhardt, som TV SYD følger på tv hver dag under lejren, gik otte timer fra hjemmet i Rødekro til lejren. De bliver også kåret til Super Zero Heros.

Det er borgmester Erik Lauritzen, der står for overrækkelsen af mærkerne til de grønne og miljøbevidste spejdere. Det sker torsdag den 27. juli kl. 19.30 på Sønderborg Kommunes område på lejrens centrale torv, Knudepladsen.  

Læs mere om Sønderborg Kommunes grønne ambitioner på Project Zeros hjemmeside.