Spillede computer i kursustiden

Fredericia Kommune har betalt for at unge ledige har siddet og spillet computer, været på værtshus eller på Facebook. Det fremgår af den kritik, som 37 ledige står frem med mod firmaet JK Proces.

De 37 medlemmer af fagforeningen 3F stod frem med deres oplevelser på de fire ugers aktiveringskursus, som de var forpligtet til at deltage i.

Det skete på et pressemøde, som 3F holdt for at dokumentere den kritik, fagforeningen har rettet mod det private firma.

Dokumentation

Alle 37 har været på kursus hos JK Proces - og de beskriver det som elendigt, fortæller Henny Kristiansen, næstformand i 3F Fredericia.

- Deres forklaringer har vi skrevet ned, og de er blevet offentliggjort i dag. Nu har vi jo ligesom levet op til det, vi skal i forhold til, at kommunen siger, at vi ikke kan dokumentere klagerne. Det der så står tilbage, det er, at kommune ikke har formået at dokumentere deres opfølgning, siger Henny Kristiansen til DR Trekanten.

Var på Facebook

38-årige Martin Jakobsen er en af kursisterne. Han fortæller til regionalradioen:

- Man skulle møde op i de fire uger, men der er ikke noget undervisning ud over de første to-tre dage. Derefter så sidder du egentlig bare ved deres computere og kan gøre, hvad du har lyst til. Nogle sidder og spiller enogtredive og nogle andre sidder og er på Facebook. Andre igen går op i byen og handler ind, nogle går endda på værtshus.

- Jeg har selv siddet og kigget på nettet og været på Facebook, det må jeg sgu ærligt indrømme. Du kan ikke få tiden til at gå med andet...

Ingen kommunal kontrol

Fredericia Kommune fører ingen kontrol med de jobkurser, som den køber hos private firmaer. Der er ikke lavet evalueringer eller brugerundersøgelser.

Kommunens Jobcenter har ignoreret kursisterne og deres klager. Den ansvarlige kontaktperson på Jobcentret undskylder sig med, at hun troede, at det var en anden på Jobcentret, som skulle føre tilsyn.

675 ledige har været på kursus hos JK Proces det sidste år, Hvis man nægter at møde op, mister man sine dagpenge.