Splittede borgere om politiskolepenge: 500.000 kroner er mange penge

Sønderborg Kommune har brugt omkring 490.000 kroner i forsøget på at lokke den nye politiskole til byen. Mange penge, mener borgerne på gaden i Sønderborg.

490.000 kroner har Sønderborg Kommune brugt i forsøget på at få den nye vestdanske politiskole til kommunen. Regeringen har siden bebudet, de mener, den bedste placering til politiskolen er i Herning. Og derfor ser det ikke ud til, kommunen har fået særligt meget ud af den halve million kroner.

På gaden i Sønderborg er de, TV SYD talte med tirsdag, enige om, at det er mange penge, kommunen har brugt i bestræbelserne på at gøre sig attraktive i forhold til at tiltrække den nye politiskole.

- Det, synes jeg, er vildt, og jeg synes, det er ærgerligt, politiskolen ikke kommer, mener Jeanette Konstmann Finmann, der ejer sin egen pølsevogn.

- Det kommer ikke bag på mig, men jeg synes, det er synd, det er så mange penge, der er brugt på, at det ikke bliver til noget alligevel, siger Mette Marie Vad Karsten.

Hør svarene, da TV SYD bad fire lokale gætte, hvor mange penge, Sønderborg kommune har brugt på at få politiskolen til byen. Foto: Hans Lausten, TV SYD.

Godt for byen

Samtidig er de lokale dog også glade for, kommunen har gjort så meget for at tiltrække politiskolen.

- Jeg synes, det ville give god aktivitet, hvis vi fik det her til byen. Så jeg synes ikke, det er mange penge, i forhold til hvad det kunne give, siger Jeanette Konstmann Finmann.

Og så var der de lokale, der kritiserede regeringen for processen. De mente, regeringen godt kunne have meldt ud tidligere, hvor de havde tænkt sig at placere politiskolen.

- Jeg synes, det er mange penge, hvis der ikke er nogen chance for at få politiskolen, mener pensionist Henry Hansen.