Sponsorer klar med penge til skandaleramt ishockeyklub

Esbjerg Energy har samlet 300.000 kroner ind, så klubben kan erstatte de profiler, der blev fyret i fredags.

Matchfixingsagen, der rystede ishockeyklubben Esbjerg Energy i fredags, har ikke skræmt sponsorerne væk.

Tværtimod har virksomheder i den ishockeyglade by nu sørget for friske penge til klubben, så den kan hente to nye udenlandske profiler til Vestjylland inden transferdeadline fredag aften.

Dermed forsøger man at erstatte de skandaleramte profiler Kirill Starkov og Tyler Mosienko, der sammen med andenmålmand Dennis Jensen fik sparket efter at have erkendt sig skyldige i matchfixing.

- Det har været en trist historie, men vi har mødt positive tilkendegivelser fra alle. Man har godt kunnet se, at den slags ikke er noget, vi vil være med til i Esbjerg, fortæller Esbjerg Energys formand, Christian Rølmer Christensen.

Konkurrence om spillerne

Han fortæller, at de første sponsorer begyndte at henvende sig i weekenden.

- Mange har selv kontaktet os og fortalt, at de gerne ville give en skilling, og det fulgte vi op på mandag morgen ved at skrive ud til alle vores sponsorer og forklare situationen. Siden er det væltet ind med positive tilkendegivelser og både små og store beløb.

- Vi har sagt, at vi har behov for omkring 300.000 kroner for at dække lønomkostningerne til de to nye spillere for resten af sæsonen, og det beløb er vi stort set i mål med, siger Christian Rølmer Christensen.

Det kræver en heldig hånd på spillermarkedet, hvis der skal findes fuldgode erstatninger for Starkov og Mosienko, der udgjorde to tredjedele af en af ishockeyligaens farligste førstekæder.

Starkov lå ved sin fyring nummer to på ligaens topscorerliste, hvor Mosienko var nummer fire.

- Det er en vanskelig situation, for rigtig mange klubber i Europa kigger efter spillere lige nu, og vi må jo også erkende, at for de dygtigste spillere er den danske liga ikke førsteprioritet, siger Christian Rølmer Christensen.

Esbjerg Energy tabte tirsdag aften sin første kamp efter matchfixingsagen, da det blev til et 3-6-nederlag til Aalborg Pirates.